FAQ

1. Wat is een goed moment voor een shoot?

In mijn blog vertel ik hier meer over. Wil je een shoot boeken? Reserveer de datum van jouw voorkeur dan zo snel mogelijk.

2. Welke kleding kan ik het beste dragen tijdens een shoot?

Deze vraag is minder snel te beantwoorden dan dat je zou denken. Daarom schreef ik hierover een blog in twee delen. Betreft mijn blog van 18 en 25 maart 2023. 

3. Wat moet ik meenemen naar de shootlocatie?

Dit antwoord is deels afhankelijk van de shoot, modellen en de locatie. We bespreken dit voorafgaand aan de shoot. 

Over het algemeen zou je kunnen denken aan een flesje water, een tweede setje kleding, accessoires en voor kinderen aan een knuffel, speelgoed, pleisters en doekjes voor handen, voeten en snoetjes. 

4. Kan ik de shoot verplaatsen of annuleren?

Bij slechte weersomstandigheden, zal de (outdoor)shoot verplaatst worden. Denk hierbij aan onweer, hagel en onophoudelijke regen. Bij het plaatsen van de boeking, leggen we direct een tweede datum vast. Wanneer de shoot niet door kan gaan in verband met het weer of ziekte op de dag van de shoot, wordt de shoot automatisch verschoven naar de tweede datum die is vastgelegd. 

Het verplaatsen van een shoot geschiedt altijd in overleg. Dit betekent dat je niet simpelweg van datum kan blijven wisselen. Ik leg de datum voor je vast, zodat ik alle rust, tijd en aandacht heb voor jou en de shoot. Zo reserveer ik ook de dagen na de shoot voldoende tijd om met de beelden aan de slag te gaan. Dit om te voorkomen dat je lang op het resultaat moet wachten. Dit betekent voor mij, dat ik geen andere shoots kan plannen in deze dagen. Meer dan één reservedatum blokkeren, is dan ook enkel mogelijk tegen betaling. 

Wanneer je vooraf aangeeft gebruik te willen maken van het "Take your Time" pakket, overleggen we direct bij het vastleggen van de datum, wat de eventuele mogelijkheden of uitzonderingen zijn wat betreft het plannen en verplaatsen. 

Na het boeken van de shoot en het aanvaarden van de algemene voorwaarden en het tarief - door het voldoen van de aanbetaling - is het annuleren van de shoot niet mogelijk.  De overeenkomst kan enkel gewijzigd worden met wederzijdse instemming. 

5. Wanneer kan ik een keuze maken uit de beelden die zijn gemaakt? 

De selectie wordt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen drie weken toegestuurd in een online galerij. De foto's hebben op dat moment een basisbewerking gehad en zijn voorzien van een watermerk. 

Binnen deze galerij is het mogelijk om jouw favoriete foto's aan te geven. Wanneer deze selectie bij mij binnen is, krijgen betreffende beelden een extra edit. Er wordt met liefde en aandacht aan gewerkt, voor het mooiste resultaat. Wanneer de selectie compleet is, wordt de online galerij vernieuwd. Dit keer zonder watermerk. Vanaf dat moment is er een downloadknop beschikbaar en kunnen de beelden in hoge resolutie gedownload worden. 

Van maart tot oktober vinden de meeste shoots plaats en zal de uiteindelijke selectie wellicht wat langer op zich laten wachten. De verwachte levertijd wordt aangegeven op het moment dat ik jouw selectie heb ontvangen. 

6. Uit hoeveel foto's mag ik kiezen bij het maken van een selectie?

Je mag ervan uitgaan dat de selectie waaruit gekozen kan worden, minimaal bestaat uit drie keer het aantal foto's dat vooraf besteld is. 

7. Wat als ik meer foto's wil bestellen, dan het pakket dat ik vooraf gekozen heb?

Het is mogelijk om extra foto's bij te bestellen, voor €7,00 per foto. Wil je niet 5, maar 6 beelden bestellen? Dan is dit een goede optie. 

Vanaf 10 extra foto's, geldt een tarief van €6,00 per foto. Voor 12 extra foto's bijvoorbeeld, betaal je geen €84,00 maar €72,00.

8. Kan ik ook prints bestellen?

Het is zeker mogelijk om prints/afdrukken te bestellen. 

Wanneer je de prints bij mij besteld, zal ik het beeld van een extra edit voorzien, speciaal geschikt voor het afdrukken. Hierbij zal ik rekening houden met het licht in de ruimte waarin de foto opgehangen zal worden. Klik hier voor meer informatie over de tarieven. 

Binnenkort vertel ik je in mijn blog meer over het verschil in prints en waarom een goedkope printservice vaak niet het gewenste resultaat geeft. 

9. Betaal ik mijn pakket voor of na de shoot?

Voor aanvang van de eerste shoot, vindt de betaling plaats. Na ontvangst van deze betaling, is de datum definitief gereserveerd. 

Heb je al eerder een shoot geboekt? Dan betaal je pas op de dag van de shoot.

10. Kan ik in termijnen betalen?

Wanneer een betaling ineens geen optie is voor jou, kijk ik graag met je mee. Houd er rekening mee dat door uitstel van de betaling, de beelden ook later geleverd zullen worden. 

11. Vallen reiskosten binnen de pakketprijs? 

Inbegrepen bij de pakketprijs voor particulieren, zijn de reiskosten voor de eerste 20 km vanaf het centrum van Tilburg. Dit zijn de reiskosten voor mij, als fotograaf. Wij spreken af op locatie. Vervoer en reiskosten voor jou en/of jouw gezin, vallen niet onder mijn verantwoordelijkheid en niet binnen de pakketprijs. 

Zijn jouw vragen nog niet beantwoord? Voel je vrij om je vraag te stellen via het contactformulier op deze website. Ik help je heel graag verder.