De prijs voor een pakket, is geen uurtarief

14-01-2023

Doen wat ik het allerleukste vind. Ik schreef er deze week al over op Instagram en eerder ook in mijn blog. 2023 wordt het jaar waarin ik kies voor de dingen die ik het liefste doe.

Uiteraard is het niet mogelijk om je hele leven alleen maar de leuke dingen te doen. Je hebt niet alles in de hand, maar op heel veel punten heb je zeker wel invloed. Maak jij de keuzes waar je het meest blij van wordt? Of worden er andere dingen van je verwacht?

Nu hoor ik je denken... En het klopt, ook ik heb dat niet altijd gedaan, maar je moet ergens beginnen. Na een aanloop in 2022, is dit de keuze die ik heb gemaakt voor 2023.

Dat is ook de reden dat ik mijn aanbod heb aangepast en wellicht in de komende periode nog verder aan zal passen. Wanneer ik doe waar ik me goed bij voel en waar ik heel blij van word, kan ik jou nog beter helpen. Zal mijn enthousiasme aanstekelijk werken en lever ik het mooiste werk. Zo genieten we samen van iedere shoot én het resultaat.

In deze blog begin ik bij het begin; de basis van mijn aanbod. In mijn volgende blog, ga ik verder in op de verschillende pakketten.

Het is gebruikelijk om een shoot in te plannen van bijvoorbeeld 60 tot 90 minuten. Een mini shoot vaak minder dan 30 minuten. Juist dat was voor mij de reden om geen mini shoots aan te bieden. Mijn doel is om de shoot voor iedereen die voor mijn lens staat, te maken tot iets om naar uit te kijken. Een moment waarvan je hoopt dat het nooit meer stopt. Een fijn moment samen of even alle aandacht voor jezelf. Ontspanning, tijd om te genieten, aandacht. Volledig in het moment, zonder dat gedachten uitwijken naar alles wat later die dag nog moet gebeuren. Daar neem ik graag de tijd voor.

Bij een newborn shoot, is het gebruikelijk om meer tijd te nemen voor de shoot. De fotograaf reserveert dan vaak een hele ochtend, zodat er tijd is voor het voeden en verschonen van de baby. Of het shooten bijvoorbeeld even uit te stellen, wanneer de baby begint te huilen. 

Die rust en ruimte, gun ik ieder gezin dat voor mijn lens wil staan. Ook kinderen die ouder zijn, mogen de ruimte nemen om te wennen. De rust vinden om te ontspannen. Evenals de ouders. Het onbekende kan voor kinderen spannend zijn. Wanneer ik, in verband met het tijdblok, meteen zou beginnen met shooten, zouden deze kinderen niet vrolijk, vrij, ontspannen; niet als zichzelf, op beeld vastgelegd worden. Dat zijn niet de beelden die ik je graag wil leveren.

Het idee dat er ruimte is voor dit soort momenten, helpt de ouders vaak al ontspannen. Dit heeft ook weer een positief effect op de kinderen. Ik wil voorkomen dat je gehaast op weg gaat naar de shoot. Ik help je bij het kiezen van de kleding en ik help je herinneren aan de andere dingen die vooraf geregeld kunnen worden.

Toch in chaos vertrokken? Voel je vrij om dit aan te geven. We kunnen dan starten met bijvoorbeeld een korte wandeling of een kop koffie op het terras.

Het ontbreken van de tijdsdruk, geeft vaak al voldoende ontspanning om binnen een uur, meer dan voldoende beelden te verzamelen. Maar mocht dat niet lukken, is dat geen probleem.

Hebben we al heel wat beelden, maar kleurt de lucht ineens fantastisch mooi? Natuurlijk gaan we dan niet naar huis! Dan worden er zeker ook beelden gemaakt met de mooi gekleurde lucht.

"Ja, dat klinkt nu mooi, maar dan ben ik zeker twee keer zoveel geld kwijt?"

Nee, voor alle bovenstaande situaties, worden geen extra kosten in rekening gebracht. Je betaalt een vast bedrag voor de shoot en daarbij de kosten voor de beelden die je graag in hoge resolutie (digitaal) zou willen ontvangen. Beelden van jou en de mensen die je het meest dierbaar zijn; ontspannen, stralend. Precies zoals jullie zijn.

En hebben we een uur langer nodig om beelden vast te leggen, zoals ik ze aan jou wil leveren, dan is dat zo. Dan betaal je niet voor twee shoots. Het bedrag voor de shoot, is namelijk niet mijn uurtarief. Voor dat bedrag neem ik de tijd om de juiste momenten te vangen en steek ik vervolgens heel veel liefde, geduld en tijd, in het selecteren en bewerken van de selectie. Dat is geen kwestie van "even een filtertje erover gooien", maar iets dat net zoveel aandacht krijgt, als dat jij en je gezin krijgen tijdens de shoot.

De liefde straalt door de beelden heen. Zo genoten van elkaar en het moment, dat jullie niet eens door hebben gehad dat er zoveel foto's zijn gemaakt. Een waardevolle herinnering, voor nu en later. Het gevoel dat je krijgt wanneer je de beelden ziet, de mensen waar je zoveel om geeft; is niet in geld of woorden uit te drukken. Maar wanneer ik je de beelden van jouw shoot doorstuur, weet je meteen wat ik bedoel.