2023; I am ready!

01-01-2023

Nee, ik bedoel niet dat ik er nu al klaar mee ben. Integendeel. Ik ben meer dan ooit, klaar voor het nieuwe jaar. Voor het eerst sinds lange tijd, geen tranen in mijn ogen om 0.00 uur, maar ideeën, inspiratie en energie. Een grote lach op mijn gezicht. Gelukkig; met de liefste mensen om mij heen. I am ready for 2023!

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik wens je veel liefde en warmte. Rust en nieuwe avonturen. Uitdagingen en overwinningen. Een schouder om op te huilen en tranen van het lachen. Lessen om van te leren en feestjes om iedere stap te vieren. De ruimte om te zijn wie je bent. Ik wens je moed om de keuzes te maken die voor jou het beste voelen. Ik wens je dat ene gevoel, diep van binnen, dat de doorslag geeft om je hart te volgen. Je dromen waar te maken. Je verdient het.

Door alles wat ik in 2022 heb overwonnen en geleerd; gun ik mezelf ook, wat ik voor jou wens. Ik heb geleerd dat het kan, dat het mag en dat het werkt en helpend is. Niet alleen voor mij, maar daarmee ook weer voor de mensen om mij heen. Ik zie het voor me als een soort domino effect. Alsof het zich zo in mooie golven verspreidt. En als ik daaraan denk, wordt de lach op mijn gezicht steeds groter.

Het is geen zaterdag en toch deel ik een nieuwe blog. En dat is ook hoe ik het in 2023 ga doen. Ik word blij van schrijven en ik vind het fijn om te doen. Ik heb altijd al graag geschreven, maar ik ben een hele tijd gestopt met delen. Tijd om daar verandering in te brengen. Buiten een blog op zaterdag, deel ik gewoon lekker met jou, wat en wanneer ik iets met je wil delen.

Schrijven (en delen) staat dan ook in hoofdletters op mijn "doen waar ik blij van word lijstje" voor 2023. Heerlijk om daar op 1 januari dan ook meteen mee te starten. Wat staat er in hoofdletters op jouw lijstje? Inspirerend om dit soort lijstjes met elkaar te delen. Let me know!

Uiteraard hoop ik ook in 2023 heel veel kracht en liefde vast te mogen leggen met mijn camera. Opdrachten waar ik ook zelf blij van word, zodat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt en we elkaar laten stralen. Heb je mijn blog gelezen over mijn eerste fotografie opdracht? Dat is precies het heerlijke gevoel dat ik hier ook bedoel.

Ik bekeek deze week mijn werk uit 2021, om het te vergelijken met mijn werk uit 2022. Van natuurfotografie, naar het fotograferen van mensen. Hoewel ik dit nooit meer terug wil draaien, (ik houd er zo van om met mensen te werken,) wil ik dit in 2023 wel gaan combineren. De focus op het fotograferen van (de band tussen) mensen, maar af en toe ook een plaat uit de natuur. Door het maken van die keuze, ga ik weer vaker ruimte creëren voor een wandeling. En hoewel het gek voelt om dit te schrijven; dat is wel iets wat ik mis aan de lockdown. Gelukkig kan ik daar zelf verandering in brengen, door de keuze te maken en het in te plannen. Zo blijft de drukte en de rust beter in balans en ben ik helemaal klaar om jou te helpen dit jaar.

Helpen, is ook iets dat ik de laatste maanden heb gemist. Ik heb zelf veel geleerd, maar ik mis het aanleren; het leren aan een ander. Dat vond ik heerlijk in mijn dansschool. Dat is iets waar ik blij van word. Nog een mooi doel voor 2023 dus; een combinatie vinden die goed voelt. Fotograferen, schrijven, (aan)leren. Het voelt op dit moment nog als een vuurwerkshow aan ideeën, inspiratie, doelen, dromen en enthousiasme. Ik heb ruimte voor deze uitdaging en alles in mij gaat helemaal aan bij het idee. Zoveel zin om die passende combinatie te maken dit jaar. 

Ik deel deze dromen en doelen bewust met jou. Deel jij je lijstje ook met mij? Ik zou het supertof vinden om je 2023-reis te volgen. Dan kunnen we over een jaar samen terugkijken en vieren dat het ons is gelukt!

Liefs en tot snel! x

* Heb jij het gevoel dat je nog helemaal niet klaar bent voor het nieuwe jaar? Ook dat is oké. Dit is voor mij het moment en jouw moment gaat ook komen. Wanneer jij dat voelt en er klaar voor bent. Ieder volgt een eigen pad en dat is niet te vergelijken. Vier de stappen die je zet, de obstakels die je overwint en de lessen die je leert. Je doet het goed en ik geloof in jou.*