Wandelshoot

03-06-2023

Je bent een natuurliefhebber. Je wandelt graag. Alleen, met vriendinnen of met familie. Je wil graag mooie foto's van jezelf, maar dat poseren is niet zo jouw ding. Het idee dat jij HELEMAAL ALLEEN voor mijn lens staat en IEDEREEN die voorbij loopt naar je kijkt, houd je tegen om een shoot te boeken. Je maakt wel een selfie.

Ik kan je geruststellen;

  • Ook wanneer je een portretshoot boekt in een natuurgebied, gaan we voor spontane beelden. Je wandelt door de duinen, danst, lacht en straalt.
  • De plek die ik voor je heb uitgekozen in de duinen, is heerlijk rustig. Ik kan niet garanderen dat er niemand voorbij loopt, maar deze mensen zijn lekker aan het wandelen, groeten wellicht en lopen dan weer door. Het is nog nooit gebeurt dat mensen blijven staan, om te kijken naar de shoot.

Nog steeds teveel het idee van een fotoshoot voor jou? Ook dan kan ik je helpen! Het is namelijk mogelijk om een wandelshoot te boeken. We kiezen samen een mooie route uit en starten de wandeling. Af en toe zal ik je vragen om ergens te gaan zitten of een bepaalde richting in te lopen, omdat het licht daar precies heel tof is. Het is niet nodig om continu in de lens te kijken. Je geniet van de natuur. De details. Een mooie bloem, steen of de spiegeling in het water. Na afloop van de wandeling, heb jij alsnog een complete galerij om een keuze uit te maken.

Zo liep ik laatst met Shirley een route door de Loonse en Drunense Duinen. We kozen voor de route door het bos, omdat we later ook nog beelden zouden schieten op de zandvlakte, waar bovendien de heide te vinden is. Een fijne afwisseling.

Tijdens een wandeling ontstaan mooie gesprekken. Ze loopt langs het water, waar het licht perfect door de bomen schijnt. De reflectie in het water. De eerste foto's zijn gemaakt.

We volgen het pad en lopen zo te kletsen, dat we bijna vergeten waarvoor we hier zijn. We genieten op een bankje, van de honden die in het water spelen. Vrijheid en plezier, het straalt ervan af.

Een enkele muggenbult verder, besluiten we het pad weer te volgen. Shirley loopt over een omgevallen boom. Ze loopt graag op blote voeten. Je voelt aan alles dat ze op haar plek is in de natuur. Ik ben blij dat ik haar deze optie kon bieden, want wanneer iemand zo op haar gemak is, straalt ze op iedere foto.

Ze danst de duinen af. We zijn al heel wat beelden verder. Het valt me op hoeveel rust er heerst tijdens een wandelshoot. Zo ontspannen.

Inmiddels is het tijd voor een pauze met een lekker drankje. Dan valt mijn oog op de pluizenbollen tussen het gras. Shirley blaast de pluisjes richting duinen. Stiekem wens ik met haar mee.

Op het terras laat ik haar alvast wat beelden zien. Shirley weet nu al zeker dat ze straks niet zal kunnen kiezen en heeft heel veel zin om de duinen in te gaan. De angst voor het ongemakkelijke gevoel op een open vlakte, is verdwenen.

Ze danst letterlijk door de duinen, tot de zon ondergaat.

"Wat je vooraf zei klopte. Het was zo gaaf om te ervaren!"

Sprint jij direct richting duinen? Of kies je toch liever voor de wandeling of een combinatie? Laat een bericht achter via het contactformulier. Ik help je heel graag verder.