Prints en meer

10-03-2024

Zoals beloofd, vertel ik je deze week meer over het bestellen van prints, wanddecoratie en albums. Ik ga hier niet alle opties met je delen, want dat wordt een volledige brochure. Bij interesse ontvang je enkel de mogelijkheden die bij jouw wens aansluiten.

Waar ik je wel meer over ga vertellen, is het waarom. Waarom zou je prints bij mij bestellen en niet zelf bij de Hema of Kruidvat?

Na afloop van de shoot, ontvang jij de beelden van jouw keuze, als digitaal bestand in hoge resolutie. Daarnaast is het mogelijk om professionele prints te bestellen. (Fujifilm DP II Glossy of Lustre)

Daarbij sta ik garant voor een levering van prints in de juiste tinten en belichting. Het bestellen van prints is enkel mogelijk, wanneer er voor het digitale bestand van dit beeld betaald is.

De digitale bestanden zijn bewerkt op een manier die het beeld optimaal uit laten komen, wanneer het bekeken wordt op een scherm. Denk hierbij aan een computer, tablet of telefoon. Mijn beeldscherm wordt regelmatige gekalibreerd, zodat ik zeker ben van de kleurechtheid. Het scherm bij jou thuis, kan andere tinten weergeven wanneer je het scherm bijvoorbeeld hebt ingesteld op warme tinten of wanneer het scherm automatisch wordt aangepast aan het omgevingslicht of het moment van de dag.

Daarnaast zorgt een scherm voor veel licht. Wanneer je hetzelfde beeld laat afdrukken en in een donkere hoek van de kamer hangt, kan je je voorstellen dat dat anders over zal komen.

Dat is waarom je van mij eerst de gekozen beelden als digitaal bestand zal ontvangen, aangepast op het licht van het beeldscherm. Vervolgens bewerk ik de gekozen beelden (deels) opnieuw, om te zorgen dat licht en kleur ook als print goed tot zijn recht komen. 

Veel goedkopere leveranciers van prints, albums en wanddecoratie, passen de tint van het beeld aan. Dit betekent dat ze mijn edit aanpassen, nadat ik daar met veel aandacht en geduld aan heb gewerkt. Zij bepalen de tinten, door te kiezen voor dat wat zij (gemiddeld) het mooiste vinden. Omdat ik geen standaard filter gebruik voor mijn beelden, maar een persoonlijke edit, werkt de standaard optie niet optimaal. Het verwijdert een deel van mijn stijl en editwerk.

Omdat ik mijn prints (wanddecoratie en albums) enkel bestel bij professionele leveranciers, voorkomen we dit. Wanneer ik na levering niet tevreden ben, neem ik contact op en wordt het product aangepast. Dat is ook waarom de bestelling altijd bij mij geleverd wordt. Zo kan ik een controle uitvoeren, voordat jij het product in handen krijgt. Wanneer ik tevreden ben over het resultaat, wordt de bestelling bij je geleverd. Zo niet, dan pas ik de edit opnieuw aan en bestel het product opnieuw. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Nu denk je misschien; hoeveel verschil zal het maken? Hoe groot is de kans dat het niet goed gaat?

Daar kan ik je enkele voorbeelden van geven. Laatst een prachtig album besteld. Bij levering helemaal tevreden, behalve over één foto. Dat album is dus niet naar de klant gegaan, maar aangepast en opnieuw besteld.

Voor een andere klant mocht ik grote prints bestellen 20x30, 30x40 en zelfs 50x70. De klant wilde een collage vormen, maar was er nog niet helemaal uit hoe ze de indeling het mooiste vond. Wat ik toen gedaan heb, is een voorbeeld gemaakt. Zoals hieronder te zien is.

Er is nog wat geschoven met de indeling en toen heb ik de juiste prints besteld. In (ongeveer) de juiste verhoudingen, maar nog in een kleiner formaat; 10x15, 13x18 en 20x30. Zo kon de klant, met de prints voor zich, nog eens goed bekijken of dit naar tevredenheid was. Ook kan op deze manier getest worden of het beeld niet te donker is, voor de plek waar de print komt te hangen. Pas toen de klant helemaal zeker en tevreden was, zijn de grote prints besteld. 

Voel je vrij om vragen te stellen over de verschillende mogelijkheden. Ik vertel je er graag meer over.