Na de shoot

27-05-2023

Je rijdt naar huis, na een fijne shoot. Je kan niet wachten om het resultaat te bekijken. Het was een leuke avond, maar zou het resultaat echt zo zijn zoals je voor ogen had?

Waarschijnlijk is dit herkenbaar, wanneer je al eerder een shoot geboekt hebt. Natuurlijk begrijp ik je nieuwsgierigheid, want na een shoot kan ik zelf ook echt niet wachten tot ik de beelden kan bekijken.

Vandaag vertel ik je meer over de stappen, die we na een shoot doorlopen. Zo weet je precies wat je kan verwachten.

Voor de shoot heb je al een aanbetaling gedaan van 10%. Na de shoot ontvang je een factuur voor het resterende bedrag. Intussen ga ik met jullie beelden aan de slag. Uploaden, dubbel opslaan, om vervolgens de eerste selectie te maken. Een dag later kijk ik nog eens kritisch naar deze eerste selectie. De beelden die uiteindelijk door mijn keuring komen, krijgen een basisbewerking. Deze beelden vormen jouw keuzegalerij. Dat is ook de reden dat details op dat moment nog niet bewerkt worden. Ik weet namelijk nog niet of je de betreffende foto ook zal bestellen. Zonde van de tijd, want hoe meer ik bewerk, hoe langer je op de keuzegalerij moet wachten. Dat wil ik uiteraard voorkomen.

Voorbeeld met enkel de basisbewerking en watermerk
Voorbeeld met enkel de basisbewerking en watermerk

Je ontvangt de keuzegalerij tot 14 dagen na de betaling. In drukke periodes (maart-oktober) kan dit uitlopen naar 21 dagen. Mocht dit zo zijn, dan zal ik je hierover vooraf informeren. Uiteraard is het mijn doel om jullie zo snel mogelijk blij te maken met de galerij. Lukt het me niet om de keuzegalerij snel aan te leveren? Dan geef ik je al wel een kleine sneak peek!

Is het van belang dat de beelden voor een bepaalde datum geleverd zijn? Bijvoorbeeld om een print cadeau te geven? Overleg dit dan zo snel mogelijk met mij. Ik kan bij het boeken van de shoot al aangeven of dit haalbaar is. Betreft het levering op zeer korte termijn? Denk hierbij aan niet alleen de levering van de keuzegalerij, maar ook de uiteindelijke selectie met uitgebreide bewerking, binnen 14 dagen? Dan is het mogelijk om er een spoedlevering van te maken, tegen bijbetaling van €50,00. Deze optie is er niet altijd.

Terug naar het aanleveren van de keuzegalerij. Je ontvangt een link naar een online album. Dit album staat afgeschermd online en is enkel voor jou/jullie zichtbaar. De beelden zijn nog voorzien van een watermerk. Middels een hartje mag je je favoriete beelden selecteren. Het is mogelijk om, tegen betaling, extra beelden te bestellen. Ik heb je hierover eerder al geïnformeerd. Wanneer je tevreden bent over de selectie, stuur je me een berichtje en ga ik aan de slag met de uitgebreide bewerking van de gekozen beelden.

Wat je hiervan mag verwachten? Denk bijvoorbeeld aan het wegwerken van een krasje in het gezicht van je kleine jongen of de vlek in de jurk van je meisje. Ook zal ik ervoor zorgen dat de beelden samen één geheel vormen, ook wanneer de lucht en het licht veranderden tijdens de shoot. Daarnaast zal ik zorgen dat het licht mooi verdeeld is over alle personen die op beeld staan en dat de huidtinten kloppend zijn. Eventueel storende elementen, zoals een paaltje of iemand die in de verte voorbij loopt, kunnen vaak verwijderd worden.

Wanneer ik helemaal tevreden ben, worden deze beelden in hoge resolutie in jullie album geplaatst. Dit keer zonder watermerk en voorzien van een downloadknop. Iedere foto mag een onbeperkt aantal keer gedownload worden.

Voorbeeld zonder bewerking en na bewerking (in dit geval voor prints)
Voorbeeld zonder bewerking en na bewerking (in dit geval voor prints)

Wil je graag prints bestellen? Ook dat is mogelijk. Ik kijk graag met je mee. Wanneer de prints door mij besteld worden, pas ik mijn bewerking aan, aan de ruimte waarin de foto opgehangen zal worden. Ben ik niet tevreden over het resultaat? Dan is dat mijn risico en zal ik de beelden, zonder extra kosten voor jou, opnieuw bestellen.Je weet nu wat je kan verwachten na de shoot. En de laatste tip; boek op tijd. Zorg dat jij als eerste reserveert, waardoor jouw shoot voor gaat in drukke tijden. In juli heb ik nog een gaatje voor je gevonden! Ben jij de eerste die reageert?