Missie geslaagd?

15-04-2023

We zijn compleet. Alle dansers zijn aanwezig in de Oude Suikerfabriek!

Onder de indruk van de locatie. Wat lichte spanning. Wat gaan we precies doen? Kan ik dit wel? Ik sta nooit mooi op foto's!

De eerste dansers mogen met mij meelopen, naar een mooie plek in de fabriek. Het licht schijnt hier prachtig door het glas. Ik wist meteen dat ik deze hoek wilde gebruiken. Niet te licht en niet te veel wit; dat past niet bij de foto's die ik maak. Precies de juiste plek om met het licht te spelen.

Als we eenmaal begonnen zijn, loopt het als vanzelf. Af en toe spiek ik in de grote ruimte, waar alle dansers zich verzamelen. Een tafel vol drinken en lekkers. Er wordt druk geoefend met poses en de dans. Er worden testfoto's gemaakt en heel veel TikTok video's.

Ik roep af en toe dat ze wat lekkers mogen pakken, bang dat alles blijft staan. Ik laat hen voorbeeldfoto's zien, van de dansers die al voor mijn lens hebben gestaan. Het enthousiasme groeit en de dansers voelen zich vrij, zoals we van hen gewend zijn.

Zo mooi om hen voor mijn camera te zien. Stuk voor stuk prachtige meiden. Het raakt me, dat ze dat zelf vaak niet zien. Soms willen ze stoppen of weglopen "want ik kan het toch niet", maar gelukkig blijven ze allemaal staan. Zo sterk, deze lieverds. Echt trots op hen!

We werken steeds in een twee- of drietal. Zo kunnen de dames met elkaar meeluisteren en besparen we tijd. Bovendien kunnen ze via de camera meekijken naar het resultaat, wanneer een vriendin voor mijn lens staat. Ze helpen en motiveren elkaar. Zo waardevol; een vriendschap waarbij je zoveel vertrouwen voelt dat vriendinnen toe mogen kijken, bij iets dat best spannend kan voelen. Er worden heel veel complimenten uitgedeeld. Ik kan hier echt van genieten.Alle dames staan op beeld. En hoe! Nu is het tijd voor de video. Geen enkele spanning meer. Op dat moment zijn er ook andere fotografen aan het werk en wachten de mensen die voor hen komen, bij ons in de ruimte. Ik zie de dansers stralen. Ik zie trots. Hoe vet is het, om met je dansfamilie, te dansen op zo'n toffe locatie! Ze zijn gewend aan publiek en toch is de sfeer heel anders dan bij een wedstrijd bijvoorbeeld.

We hadden nog uren door kunnen gaan, maar helaas is het alweer tijd om naar huis te gaan. Maar, alles staat op beeld!

Wanneer alle dames weg zijn, verzamelen we wat er achter is gebleven. De tafel vol lekkers is inmiddels veranderd in een tafel vol afval. Heerlijk! Waarom twijfelde ik er ook aan of ze wel iets zouden durven pakken? Ik zou inmiddels beter moeten weten. 

Onderweg naar huis, kunnen we het niet laten en bladeren we al enthousiast door de beelden heen. Dit was zo leuk! En eerlijk; ik ben verbaasd dat we zoveel foto's hebben kunnen maken in die vijf minuten…

Dan toch maar eens minishoots inplannen? Wie weet! De locatie heb ik in ieder geval al gehuurd. Want stiekem ben ik toch ook wel heel enthousiast geworden over het shooten op een locatie binnen. Ik kan daar weer heel anders met het daglicht spelen en dat zonder stress over de weersomstandigheden. Daarnaast houd ik ook wel van het stoere, van deze locatie. Tof met hele andere kleding dan dat ik in de duinen zou adviseren. Check de video hieronder!

Ik heb de Oude Suikerfabriek in Zevenbergen opnieuw geboekt voor zaterdag 24 juni en zaterdag 16 september. Op beide dagen heb ik nog een plekje vrij. Heb jij je e-mailadres achtergelaten? Dan heb je deze informatie als eerste ontvangen en heb je al kunnen reserveren. Vandaar dat de ruimte inmiddels beperkt is. Claim jij deze laatste vrije plaatsen? Als jij als eerste reageert, is de plek voor jou.  

En of de dansers tevreden zijn? 

"Wow Von, wat een ontzettend mooie foto's!! Zo gaaf gedaan. Prachtig om te zien hoe je de aandacht neemt voor iedereen die voor je lens staat en alle moeite die je erin stopt. Zo blij met de foto's!! Dankjewel!"

"DANKJEWEL voor de geweldige foto's Von! Wat heb je ze mooi gemaakt, bewerkt en gekozen voor deze shoot. Voelde me zo comfortabel voor jouw lens, echt een skill. Zo blij dat je iets hebt gevonden wat zo goed bij je past, want wat een TALENT. Super duper TROTS op jou!"

"WAUW Von, de foto's zijn zó mooi geworden! Hier zijn geen woorden voor. Het licht, de kleuren en locatie maken het helemaal af. Je bent hier echt goed in, dankjewel voor de mooie foto's!"

"So de knetter Von!!!!!! Hoe heb je dit gedaan man! Ik vind dit zo bizar om te zien. Zo zie ik mezelf dus nooit. En jij pakt die camera en geef me even een boost. Ongelofelijk Von, kan wel janken."