Je weet toch dat ik van je hou

11-02-2023

Hoor je het jezelf zeggen? "Ik heb Valentijnsdag niet nodig om te zeggen dat ik van je hou." En daar zit een hele mooie waarheid in (want waarom is er een bepaalde datum nodig om te laten weten dat je om iemand geeft), maar ook een mooie les.

Volgens Wikipedia is Valentijnsdag de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Daar gaat een lange geschiedenis van verhalen aan vooraf. Voor mij voelt de tijd en oprechte aandacht voor elkaar, zoveel meer waardevol dan welk materieel cadeau dan ook. Maar eerlijk is eerlijk, af en toe lekker verwend worden met cadeautjes is ook heel fijn. De manier waarop, maakt voor mij wel een wereld van verschil.

Iets afkopen met een cadeau werkt niet. Evenals een cadeau dat even snel gekocht is, "omdat het Valentijnsdag is" of een cadeau waarbij direct gezegd wordt "dat je voorlopig niets meer krijgt". 

Dit komt neer op de gesprekken die ik de laatste tijd regelmatig heb gevoerd. Hoe groot het verschil is dat je kan maken, met de juiste woorden en intentie. Niet alleen op Valentijnsdag.

Spreek jij uit hoe belangrijk je dierbaren voor jou zijn? Hoeveel je om hen geeft? Wat ze voor je betekenen? Of is dat niet nodig, "want ze weten toch al dat ze belangrijk voor je zijn"?

Hebben we het stiekem niet allemaal nodig om te horen en te voelen dat we geliefd zijn. Dat we gezien worden. Dat mensen je waarderen, trots op je zijn. Bewondering hebben voor wat je doet, respect hebben voor het feit dat je het vol kan houden. Worden we niet allemaal blij van een mooi compliment? Zelfs als we aan de top staan en zelf ook echt wel weten dat we het goed doen.

Kies je woorden met aandacht. Dan geef je een groter cadeau, dan alles dat nu voor Valentijnsdag in de schappen ligt.

Regelmatig wordt een fotoshoot geboekt voor de kinderen. "Papa en mama gaan niet graag op de foto". Maar wat als je een fotoshoot boekt, met de mensen die je het meest dierbaar zijn... Niet omdat je zo graag voor de camera staat, maar omdat zij zoveel voor je betekenen, dat je het belangrijk vindt om mooie beelden van en met hen te laten maken. Herinneringen.

Wat als jij iemand op deze Valentijnsdag of welke dag dan ook, een shoot cadeau geeft, niet omdat het Valentijnsdag is, een verjaardag, Moederdag of omdat "je weet dat zij het graag wil, dus dan ga je wel mee"... Maar omdat jij zoveel om hem/haar geeft, dat je zelf ook graag deze beelden zou willen hebben. Zelfs als je daarvoor voor de camera moet staan.

En ik kan je verklappen; dat voor de camera staan is ook een stuk minder erg, dan dat het in jouw gedachten geworden is. Een fijne ochtend of avond, met de liefste mensen om je heen. Niet poseren, samen genieten. Ontspannen, de volle aandacht voor elkaar.

En op dat laatste, kom ik in mijn volgende blog terug, want we maken het vaak veel te moeilijk voor onszelf, terwijl de oplossing zo simpel is.

Terug naar de boodschap van dit bericht; voor wie stap jij die drempel over? Voor wie voel jij zoveel liefde, dat hij/zij het meer dan waard is/zijn om toch die shoot te boeken?

En boek je die shoot, vergeet hem/haar/hen dan vooral niet te vertellen waarom je dat hebt gedaan. Door vanuit dit gevoel de shoot in te stappen, vergeet je de camera en heb je alleen maar oog voor elkaar. En juist dat, is de liefde die ik zo graag voor je vast zou willen leggen.

Feel loved, appreciated and safe x