Ik wil het!

05-04-2024

"Dan gaan we nu naar de beschikbare ruimte…" Ruud gaat me voor en draait de deur van het slot. Terwijl hij dit doet, voel ik de kriebels. De deur gaat open en ik kan alleen maar denken "Ik wil het, ik wil het, ik wil het. Dit is het." Het valt me direct op dat de ruimte veel lichter is dan verwacht. Er blijkt, naast de ramen die uitkomen op de gang, ook een dakraam te zijn. Het voelt zo goed. Dit is mijn plek. Dit is het beeld, dat ik al zo lang als droom in mijn hoofd heb gehad. Het is nu zó dichtbij. Onwerkelijk bijna.

Terwijl Ruud vertelt over de mogelijkheden en voorwaarden, zie ik al helemaal voor me hoe ik deze ruimte in ga richten en tot mijn droomstudio ga maken.

Ik voel mijn camera branden in mijn tas. "Mag ik?" "Ja, natuurlijk. Ga je gang" reageert Ruud. Met mijn favoriete objectief op mijn camera, test ik vanuit welke hoeken ik zou kunnen fotograferen. "Het past!" Ik zou het bijna uit willen roepen. Zelfs met mijn 50mm objectief kan ik prima uit de weg. Dan moet het met de 35mm en 28mm helemaal goedkomen.

Ruud herinnert mij eraan dat er nog meer geïnteresseerden zijn. Maar zelfs dat kan me niet uit deze droom halen. Hij wil eigenlijk vandaag een keuze maken, maar uiterlijk maandag.

"Voor mij is het helemaal duidelijk" geef ik aan. Wanneer ik denk dat we afscheid nemen, blijkt de locatie nog groter te zijn.

Gemeenschappelijke ruimtes, met grote ramen. Hoge wanden in de loods, met in de hoogte ook veel ramen. Ruud geeft aan wat hij in de toekomst nog aan wil pakken, maar ik houd van deze industriële sfeer en heb dus geen enkel probleem met het uiterlijk.

Naast mijn eigen studio, mag ik ook fotograferen in de gemeenschappelijke ruimtes. Woops, het is mijn studio natuurlijk nog niet, maar zo voelt het al wel. Ideaal, in combinatie met het industriële deel van deze locatie.

Ruud: "ENTER is een plek voor alle soorten ondernemers: Makers die met hun handen werken, webshops, zzp'ers en elke andere soort onderneming die zich aan wil sluiten bij de community. Doe jij waar jij goed in bent, dan zorgt ENTER dat je daarvoor de juiste voorzieningen hebt. Daarnaast brengen we jullie als ondernemers samen, want waarom moet je steeds weer het wiel opnieuw uitvinden? Misschien kan de ondernemer die naast je zit je wel verder helpen."

Ik kijk mijn ogen uit en heb veel bewondering voor het concept en het initiatief. Waarom wist ik niet dat dit, notabene zo dicht bij mijn woning, bestond?

Terug naar de realiteit. Er zijn meer geïnteresseerden en bovendien ligt een contract tekenen (met mijn gezondheid) net iets ingewikkelder. Maar...niet ingewikkeld genoeg om me tegen te laten houden!

We nemen afscheid en we spreken af dat ik maandag iets van me laat horen. Ik stap naar buiten en ik voel de zonnestralen weer op mijn gezicht, samen met een grote lach. Dit gaat me lukken. Ik merk dat ik rechtop ga lopen. Mijn droom gaat uitkomen. Ik voel het.

Eenmaal in de auto, laat ik meteen weten hoe het geweest is. Zo lief hoe mensen meeleven. Dat geeft me echt een goed gevoel.

Thuis direct aan de slag met de zaken die geregeld moeten worden, voordat ik een contract kan tekenen. Het is inmiddels vrijdagmiddag, dus ik verwacht vandaag geen reactie meer. Maandag had ik al een bericht gestuurd met betrekking tot de bezichtiging en daarop heb ik ook nog geen reactie mogen ontvangen.

Ondanks het feit dat ik weet dat er niet gewerkt wordt in het weekend, blijf ik mijn telefoon checken.

Geen reactie.

Natuurlijk niet.

Maar toch...