Groeiplek

17-04-2024

Het is vrijdag 22 maart en ik breng de avond door in Rijswijk, bij een fijne visionboard avond (business edition) van Sabrina. Lekkers op tafel, thee en stapels tijdschriften. Inmiddels heb ik al heel wat afbeeldingen en teksten liggen, die ik zo op mijn visionboard ga plakken. Ik schuif wat heen en weer, tot het voor mijn gevoel helemaal goed ligt.

De linker hoek boven, geeft een sfeerbeeld van mijn studio en de beelden die ik daar ga maken. Linksonder, past bij mij; zoals ik ben en dit loopt over in hoe ik nog meer zou willen zijn. Of zoals ik al ben, maar waarvan ik meer wil laten zien. Meer mee wil doen en wat ik jou en anderen zou willen bieden.

Nu ik het zo bekijk, is het eigenlijk mooier om van rechtsboven te beginnen. Dat wat ik los mag laten. Dat wat ik meer mag doen. Waar ik ruimte voor mag (en ga) maken, om te bereiken wat ik (rechtsonder) wil zijn/wil laten zien/wil delen. Om zo linksonder uit te komen bij wie ik ben.

Ja, dat is het. Nu ik een frisse start maak in mijn studio, is dit wat ik voor ogen ga houden; zo dicht mogelijk bij mezelf blijven. Nu deed ik dat altijd al wel, maar ook ik laat me regelmatig afleiden of in de war brengen door wat er van me verwacht wordt. Maar inmiddels weet ik dat ik de meeste rust ervaar en het lekkerste in mijn vel zit, als ik doe wat voor mij goed voelt. Zo maak ik ruimte voor de leukste versie van mezelf en dat is natuurlijk de versie die ik met jou wil delen.

Inmiddels begin ik met het beplakken van mijn visionboard en één woord blijft mijn aandacht trekken; groeiplek. Al maanden zoek ik naar het juiste woord, voor dat wat ik wil creëren en nu kom ik het tegen, tijdens het scheuren en knippen in/uit tijdschriften; groeiplek.

Een groeiplek voor mij, maar zeker ook voor jou. Voor samen. Waar ruimte is en vertrouwen. Ieder een eigen pad en eigen doelen, maar ook mooie samenwerkingen. Elkaar helpen en samen groeien.

Het is Goede Vrijdag en ik heb nog niets gehoord. Wanneer zal ik de sleutel krijgen? Wordt er wel gewerkt tijdens deze dagen? Het kriebelt. Onrust, doordat ik aan de slag wil, maar dat nog niet kan. Wat als het allemaal niet gaat passen? Wat als het toch te klein is? Of te donker misschien? Zou ik leuke buren hebben? Hoeveel werk krijgen we gedaan die eerste dag? Het moment van overhandigen van de sleutel, gaat regelmatig door mijn hoofd. Zie je het voor je? Dat officiële moment van overhandigen, die lach op mijn gezicht. De sleutel in mijn handen.

Allerlei beelden zijn door mijn hoofd gegaan, maar dit niet. Het is 1 april, maar dit is geen grap. Ik heb de "sleutel" zojuist ontvangen, digitaal… Via een app, die de deuren kan openen via bluetooth. Welkom in 2024. Ik voel me oud.

Maar het belangrijkste is; IK HEB DE SLEUTEL!!!!

Oude kleding aan, verf en rollers de auto in en let's go!

Ik kom binnen in de gemeenschappelijke ruimte en het voelt meteen goed en vertrouwd. Ik kijk nog eens rond en nee, ik heb tijdens de bezichtiging niet alles door een gekleurde bril bekeken. Het voelt echt fijn hier. Dit is de plek waar ik mag zijn en waar mijn groeiplek gaat ontstaan.

Inmiddels zijn we bijna drie weken verder en is er hard gewerkt. Ook heb ik mijn hele leuke buren ontmoet. Daarnaast doet het me goed hoe enthousiast er meegeleefd wordt via mijn socials. Zoveel reacties van mensen die het me gunnen en blij voor me zijn. De vervelende opmerkingen, kan ik makkelijk naast me neerleggen. Ik voel me fijn in mijn studio en krijg een lach op mijn gezicht als ik al schommelend (loveee deze stoel) mijn studio bekijk of wanneer ik de deur sluit en stiekem nog even tussen de gordijnen door naar binnen spiek.

Een plek die zo ver weg leek te zijn. Onhaalbaar of niet reëel.

Lieverd, laat je door niemand vertellen dat je iets niet kan. Dat iets niet voor jou is weggelegd en wat je wel zou moeten doen. Als jij iets wil en daar gelukkig van wordt; go for it! Ik geloof in jou.

  • Op dit moment is het enkel voor leden mogelijk om shoots te boeken in mijn studio. Binnenkort laat ik je meer zien over de mogelijkheden en openen de deuren ook voor jou.

Benieuwd naar het resultaat van deze weken? Klik hieronder voor een compilatie.

Week 1

Week 2

Week 3