Bezichtiging

29-03-2024

Het formulier is verstuurd; vinkjes zijn gezet. Ja, ik heb interesse in de ruimte van ENTER Creative Hub. Ik lees meer over ENTER en ik word alleen maar enthousiaster. Wat een ontzettend tof concept. Een grote ruimte, verdeeld in aparte ateliers voor creatieve ondernemers. Ieder werkt voor zich, maar ook door samenwerking ontstaan er mooie dingen.

Al vrij snel ontvang ik een uitnodiging, om de locatie te bezichtigen. "Er zijn wel meer geïnteresseerden". Ik maak een afspraak voor vrijdag. Ik voel eigenlijk heel veel rust. Als dit niet lukt, dan komt er iets anders. Ineens heb ik volledig het vertrouwen dat die ruimte er voor mij gaat komen.

Het is nu donderdag en daar komen toch de twijfels. Ik wil niet te enthousiast zijn, om teleurstelling te voorkomen wanneer het niet doorgaat. "Waarschijnlijk is er toch te weinig licht." "Met al die creatieve ondernemers is er vast veel herrie, waardoor ik niet rustig kan werken. Mijn longen worden niet blij van al het stof en chemische geuren." "Zal ik de afspraak maar gewoon annuleren?".

Gelukkig is mijn wil op dit soort momenten sterker dan mijn hoofd. Natuurlijk zeg ik die afspraak niet af. Dit is wat ik wil. Mocht het niet geschikt zijn, dan weet ik dat en heb ik de locatie tenminste wel kunnen bekijken. Wie weet komt er in de toekomst iets vrij dat meer geschikt is.

Het is vrijdagochtend en de spanning en twijfels zijn verdwenen. Ik ga er helemaal open in en heb vooral zin om de locatie te bekijken en het verhaal achter dit concept te horen. Ik vind dat zo inspirerend, wanneer iemand zoiets op weet te zetten. Niet alleen voor een eigen onderneming, maar ook om anderen te helpen en de start van een nieuwe onderneming net wat makkelijker te maken.

Ruim op tijd kom ik aan. Ideaal; ik was maar vijf minuten onderweg en ik kan mijn auto hier makkelijk parkeren. Ik voel de warmte van de zonnestralen en er verschijnt een lach op mijn gezicht. Dit wordt een mooie dag.

De deur staat al open en ik stap de drempel over. Wat me direct opvalt is niet de toffe schildering in de hal, maar de rust. Er zijn veel mensen aan het werk, maar zonder chaos. Zonder veel geluid. Ik word naar het juiste kantoor verwezen en maak kennis met Ruud. De persoon achter ENTER. Een jonge ondernemer en maker.

"Ik maakte meubels en was al enige tijd op zoek naar een geschikte, betaalbare werkruimte in Tilburg. Als kleine, creatieve ondernemer stond ik er helaas alleen voor. Als maker kwam ik inspiratie te kort. Mijn droom was om te sparren en samen te werken met andere ondernemers, zodat ik hier inspiratie en nieuwe energie uit kon putten. Ik merkte dat meerderen in mijn omgeving in hetzelfde schuitje zaten. Dan maar op zoek naar een locatie waar ik dit zelf kon faciliteren!

Zo is het idee van ENTER Creative Hub ontstaan; een plek waar ondernemers samen kunnen komen om elkaar te inspireren, activeren en elkaar te laten groeien in het ondernemerschap."

Terwijl ik vol enthousiasme naar zijn verhaal luister, beginnen er al ideeën door mijn hoofd te vliegen. Hoe tof is dit. Ruud laat me de volledige locatie zien en ik merk op dat je aan de buitenkant echt geen idee hebt, van wat er binnen allemaal gebeurt. Naast de eigen ruimte die iedere ondernemer hier heeft, zijn er ook diverse gemeenschappelijke ruimtes. De airhockeytafel en het basketbalnet verklappen al veel over de ontspannen sfeer binnen ENTER.

Ook in de andere ruimtes heerst er rust. Ondernemers groeten elkaar in het voorbijgaan, maar zijn ieder voor zich aan het werk. Het is geen creatieve "zooi" binnen. Er hangt geen chemische lucht en ik struikel niet over stukken hout of kwasten.

De ruimte waarvoor ik kom kijken, heb ik nog niet eens gezien, maar ik zie mezelf hier al helemaal werken. Ik kan mijn enthousiasme niet onderdrukken en stuiter nog net niet.

"Dan gaan we nu naar de beschikbare ruimte" Ruud gaat me voor en draait de deur van het slot...